Udtalelser | Om rebozo​massage og rebozosvøbning

En mor fortæller

Rebozomassagen var en helt ny verden for mig

Men den hjalp mig af med mine problemer med lænden og fik mig til at slappe helt af.

Jeg blev løsnet op og mine led blev afspændte.

Vi brugte de teknikker vi havde lært under fødslen som smertelindring og hele fødslen gik utrolig hurtigt.
Det tror jeg skyldes de fem behandlinger jeg havde modtaget forinden.
De havde alle været en fornøjelse at modtage!

Jeg vil helt bestemt benytte mig af det igen i min næste graviditet og selvfølgelig skal det være af Mette! 

 

En mor fortæller

Jeg var cirka 7 1/2 mdr. henne, da jeg havde brug for, at der var en der kunne løsne mig op. Ikke noget specifikt, men fordi jeg trængte til afspænding, når jeg nu var ved at blive stor og mægtig.

Mette dukkede op over Facebook, da jeg et par gange havde været på Google og søge på graviditetsmassage. Hun havde et godt tilbud med 5 x rebozomassage, hvor hun kom ud til os, så det blev i vante omgivelser. 
Jeg var sååå klar på at få 1 times afslappende massage da hun kom (for det var, typisk mig, lidt det eneste ord, som jeg havde læst i opslaget). Men da hun begyndte at pakke sine ‘rebozolagner’ ud på en madras på gulvet, kunne jeg godt fornemme det ikke ‘bare’ var traditionel massage.

Jeg lod Mette forklare og udføre sin rebozo massage – og det er de bedste penge givet ud under min graviditet.

Jeg nåede fire behandlinger ind min fødsel og den sidste fik jeg den 26. maj, hvor min termin var. Det var heeeelt tydeligt at mærke hvordan at den dybe bækkenbunds og tværliggende mavemuskulatur ligsom slap og gav min datter lov til at ‘skrue/twistes’ ned i bækkenet. Måske jeg er en smule ‘skadet’ af min profession som fysioterapeut. Men er helt sikker på at enhver der er, så langt henne i graviditeten vil kunne mærke hvordan Mette kan ‘twiste/ryste’ barnet ned i bækkenet.

Vi fik hver gang også lidt helt naturlig snak om, hvad jeg kunne forvente og hvilke redskaber jeg kunne tage med mig under fødslen og alle de der mærkelig ting, som man kan komme i tank om, når det nu er første barn.

Og jeg ved ikke om det var pga. af min sidste rebozobehandling, at mine ve’er og min krop så småt gik i gang med at forberede sig på fødslen den 27. maj. Natten til den 28. tager mine ve’er til og jeg bruger i løbet af morgenen nogen af de ‘øvelser’ jeg har lavet med Mette tidligere. kl. 9.45 er jeg på sygehuset og 11.30 er vores datter født…

Jeg er slet ikke i tvivl om at den forberedende rebozomassage har gjort noget for at ’løsne mig krop op inde fra’ noget som man aldrig kunne have opnået med ‘almindelig’ massage, som ikke går så dybt.

Så mine varmeste anbefalinger til rebozo og Mette. 

Det var VIRKELIG en samlet vildt god investering på kropslig og praktisk viden.

En mor fortæller

Læs herunder hvordan en kommende mor, der har været invalideret af formodet bækkenløsning i mere end tre måneder, oplevede stor lindring og velvære efter blot én times rebozomassage 

“Jeg var helt smertefri hele lørdagen efter behandlingen.

Og jeg blev ivrig og tog i centeret, holdte mange pauser for at passe på, men da jeg kom hjem havde jeg det stadig helt fint. I dag har jeg været øm i ryggen men ingen store smerter og har kunnet tømme opvasker og fylde den igen, jeg har kørt efter pomfritter (det er forfærdeligt hvor glad jeg er for friture altså ), så det hele virker skadet men lettere.

Min mave sidder stadig pænere og mine plukveer har ikke gjort ondt.

Her til aften er jeg begyndt at få lidt ondt men kan tydeligt mærke det er almindelig ligamentssmerter, den største forskel efter massagen er helt sikkert at jeg bedre kan skelne mellem tingene og mærke hvor det kommer fra og derved vide om det er normalt eller noget jeg skal reagerer på.

Jeg er øm og godt brugt føler jeg, men på en helt anden måde og det føles faktisk rart, som om min bækken og generelt underliv har fået lidt hjælp til at udvide sig rigtigt og ikke i de der ryk.

Kan tydeligt mærke forskellen på spændingerne i mine ben dog, og nu hvor jeg har fået mulighed for at skille følelsen i ledene ad, så kan jeg mærke mit højre ben og specielt højre ofte er voldsomt overbelastet og det er faktisk svært at bruge det. Har forsøgt at strække forsigtigt ud og ladt mig selv ligge med den store sofahynde mellem benene som var mest behagelig. Jeg troede at jeg bedst kunne ligge på venstre side fordi baby bedst kunne li at ligge i den side, men nu kan jeg mærke at jeg gør det fordi højre side er så spændt som den er.

Forskellen er lidt uhyggelig, men det er jo kun godt man bliver gjort opmærksom 

Jeg græd i bilen da jeg kørte fra dig, fordi jeg for første gang i tre måneder kunne sætte mig i bilen, uden smerter og uden frygten for at ikke at kunne komme op igen”

En mor fortæller

Jeg vil anbefale Mette som doula på grund af hendes evne til at skabe tryghed, ro og afslapning, og især for den kærlighed og nærvær, hun udviser over for den gravide. 

I den sidste del af min graviditet med mit første barn havde jeg – ifølge lægerne – flere medicinske komplikationer. Det etablerede sundhedssystem havde ikke tid til at lytte til mine ønsker til den forestående fødsel, og ifølge obstetrikerne var der kun én mulighed: En akut forløsning. Det var på det tidspunkt, jeg mødte Mette. 

Faktisk var det hende, der mødte mig dér, hvor jeg på det tidspunkt var som snart førstegangsfødende. Jeg havde en grundlæggende god mavefornemmelse, som alligevel blev bragt i tvivl af lægerne med deres medicinske risikovurderinger.

Mette skabte tryghed, ro og afslapning via rebozo og i høj grad ved at lytte til mig og anerkende mig. Hun validerede og støttede mit valg om en naturlig fødsel.

Hun tog udgangspunkt i mine behov og vejledte mig med stor omsorg. Hun var kompetent i sin videnskabelig tilgang, fx havde hun samlet videnskabelige artikler om leverbetinget graviditetskløe, så jeg kunne tage et informeret valg. Hun var opmærksom på de små ting, fx at jeg slappede mere af i kroppen, når jeg lænede mig op af min kæreste, når jeg fik rebozo. Efter fødslen, hvor jeg havde brug for råd om amning, ringede jeg til hende en sen aften. Hun var nærværende med det samme, lyttede og gav mig et godt og konkret råd! Det bedste af alt var, at når jeg fik rebozo, fik jeg samlet mine tanker, og jeg kunne mærke mit barn sparke. 

På de tidspunkter vidste jeg med sikkerhed, at mit barn havde det godt i maven. 

Mette fik mig til at fastholde troen på min egen styrke, og jeg fik en fantastisk fødsel. 

 

 

En familie fortæller

Min kæreste og jeg rettede henvendelse til Mette, idet vi var interesseret i at leje et fødekar.

Efter at have læst på Mettes hjemmeside, at Mette også tilbød rebozobehandlinger, besluttede jeg mig for at give mig selv dette i barselsgave. Selve lejen af fødekarret var nemt og bekvemt. Mette afleverede det, gennemgik det med os og hentede det igen efter fødslen.

Jeg valgte at give mig selv et klippekort på 5 rebozobehandlinger, som jeg modtog i mit tredje trimester. Jeg nåede at få 4 behandlinger inden min datter kom til verdenen.

Under hver behandling arbejdede Mette med at løsne op for spændinger i kroppen. Det hele foregik på en rolig, afslappende og givende måde, som efterlod mig med en følelse af total velvære, afslappethed og energi i både min krop og i mit sind.

Yderligere gav Mette mig brugbar rådgivning til gode hvile- og fødestillinger samt hjemmeøvelser, som jeg benyttede mig af, og som jeg kunne mærke forskel ved at udføre.

Mette er en person som har en utrolig god evne til at komme ind i ens hjem med en rolig og nærværende atmosfære omkring sig, hvilket automatisk fik mig til at føle mig set og hørt, og som gav mig et boost af selvtillid i de sidste uger af min graviditet.

Da min datter kom før terminsdatoen havde jeg en sidste rebozobehandling til gode. 
Her gav Mette mig en ceremoniel omsluttende og afgrænsende behandling, hvilket var helt fantastisk for mig, da jeg oplevede manglende kropskontakt og afgrænsning efter at være blevet mor for første gang. 

Mette var igen fuldt ud tilstede under behandlingen, og hun gav sig yderligere tid til at være lyttende og rådgivende i forhold til de spørgsmål, vi havde i forbindelse med vores lille datter efterfølgende.

Det er den bedste gave, jeg nogensinde har givet mig selv.
Jeg vil klart give mig selv samme gave igen under min næste graviditet. 
Jeg kan på det varmeste anbefale at man enten giver sig selv eller giver en man har kær, som er gravid, rebozobehandlinger ved Mette.​