Udtalelser | Om doulaforløb

En familie fortæller

Mette tog hånd om hele familien fra den spæde start

Vores Doula-Mette – Hun var vores klippe før/under/efter fødslen af vores lille skønne dreng som lige er fyldt 11 måneder. Hun har altid et godt og informativt svar/råd til alle spørgsmål/tvivle. Også de spørgsmål man ikke kender eller husker.

Hun er empatisk, blid og eminent til at aflæse situationer.

Mette tog hånd om hele familien fra den spæde start med gode råd til forældre vedr alt fra; kommende storebror, vejledning af og støtte til amning, samtaler hvor både mor og far deltog og fik os til at reflektere over og tage stilling til rigtig meget vi ellers nok ikke havde tænkt over, til at deltage i samtaler med jordmødre og læger hvis vi havde behov for dette.  

Rebozo massage, som Mette giver den gravide, hvis ønsket, er en gave til både baby og mor.

 Hun lærer også farmand nogle teknikker som hjælper den anspændte, tunge og trætte krop. Jeg er helt overbevist om at det var takket være Jans og hendes intense rebozo massage i dagene op til igangsættelsen og på selve dagen, at vores lille babydreng var noget hurtigere om at komme til os end jordmoderen først havde antaget. 


Jan og jeg er rørende enige om at alle fødende burde give sig selv den gave at have “vores” Doula-Mette i sit fødselsteam på den ene eller den anden måde. Hun støttede uden at styre, hun var altid lige hvor vi havde brug for hende uden at fylde og vi følte os meget trygge hele vejen igennem. Vi havde hende fra start til efter fødsel og her nu næsten et år senere taler vi stadig om hvor fantastik berigende hendes tilstedeværelse under graviditeten/ fødslen/ amning var for os, både enkeltvis og ikke mindst som familie som voksede fra 3 til 4.

Tak for dig Mette

 

 

En far fortæller

Om vores doulaforløb​

Vores lille dejlige datter og lillesøster Nova, har nu været ude af hendes mors mave i lige så lang tid som hun var inde i den. Det fik Stine til at reflekterede lidt over livet, baby, storebror og alt muligt andet i den forbindelse “ni måneder inde og ni måneder ude”.

Ja og som mand, så tænkte jeg jo ikke mere over det (er jo en mand).
Men så alligevel, da jeg lige stødte på din side her til morgen, så syntes jeg egentlig jeg skylder dig en kæmpe tak.

Den hjælp og ro du fik skabt i forhold til Novas fødsel, var en så uvurderlig stor gave, til hele min lille familie, at jeg er dig evig taknemlig.

Jeg vil ikke skrive så meget om hvad du gjorde for Stine, for det vil være umuligt at ridse op, hvor meget det betød at have dig ved min kones side.

Men jeg vil gerne skrive lidt om hvad det betød for mig som mand, nu er det jo ikke ligefrem hverdags kost for mig at få børn, og selv om jeg mener, jeg er nok så stærk en mand, så er det alligevel svært at “bare være en beskytter”, når der skal ske noget så skrøbeligt, som bringes liv til verden.
Vi havde jo prøvet det før, men den ro det gav at have dig med, var så fantastisk, når du før fødslen var på besøg og hjalp min kone, med spørgsmål, svar, øvelser, strækvikler og alt det andet, så kunne jeg slappe af, lytte lidt med, men mest af alt vide at den ro det gav min kone, og derved også Nova, var med til at gøre graviditeten nemmere. Og give en større ro for hele familien. Puha, det er en hård nyser at skulle skrive om fødslen (mine mandefølelser findes åbentbart alligevel), så det vil jeg lade være med, udover igen at sige tak.

Tak for den hjælp du var for mig, selvfølgelig også for Stine.

Lige op til og under selve fødslen blev der ikke truffet nogle beslutninger henover hovedet på os, uden du lige fik hevet mig til side, og forklaret hvad der nu skete, og om det var det vi ville. Så vi hele tiden fik lavet, vores egne rigtige valg.
Til fødslen vil jeg gerne lige citerer flodhesten Dolph “stille som en ninja”, du var der til alt, men jeg lagde egentlig ikke mærke til dig. Så mangler vi jo bare panikken bagefter, den ene aften da Stine var syg = stor panik i mandens univers :-), det var måske ikke så meget for dig, men 4 minutter i telefonen, så havde du givet mig alle svar, og jeg følte jeg havde styr på livet igen.Tusinde tusinde tak Mette, du er sgu for sej til det dér. ‘

Min familie er dig evig taknemlig.

Kram Johnni

 

 

En far fortæller

Om vores doulaforløb​

“Jeg er en konservativ – meget konservativ – mand, der mener fødsler er for kvinder, og længes efter de dage man ser på en Western hvor step 1 i en hver fødselssituation er at fjerne alle mandfolk fra scenen!
Nuvel, jeg har fået flytte min kone langt væk fra hendes hjemegn i Irland, så opgaven om deltagelse var nu alligevel min. Min kone introducerede ideén om en doula, og det gjorde hverken fra eller til på mit humør.
Endnu mere kvinderi i mit liv… troede jeg.
Men nej, for hvorfor er det nu vi mænd har det lidt svært med fødsler?.. vi kan ikke gøre noget! Men det kan vi faktisk. Rigtig meget endda.

Ingen jordemoder jeg har mødt og intet fødselsforberedelseskursus jeg har været på, har været i stand til at give mig opgaver, hvor jeg på dagen kan gøre en forskel. Det kunne Mette. ‘

Man kan meget mere, end at være én som konen råber ad, og tilbyde en hånd der bliver klemt til plukfisk. Man kan faktisk være en meget aktiv del af smertelindringen, og det oplærte Mette mig i. Og når jeg så på dagen alligevel ikke helt vidste hvilke af alle håndtagene jeg skulle gribe i, var hun ikke ked af at sætte mig i sving. Det virkede helt perfekt.

Derudover forberedte Mette os også rigtig godt på dagens forløb. Vi lærte en hel masse om, hvilke dele af det som ‘systemet’ præsenterer som faste rutiner, rent faktisk er valgfrie tilbud. Derudover blev alle mulige scenarier gået systematisk igennem flere gange. Disse ting gjorde både at intet kom som en overraskelse, og at mange af de valg man rent faktisk bliver præsenteret for var afklaret på forhånd. Alt på dagen kunne jeg tydeligt genkende som noget Mette havde forberedt mig på. Det lyder nok banalt, men der er ikke noget som følelsen af genkendelighed der kan tage dramatik ud af en ellers hektisk situation. Og hektisk det blev det.

Vores datter kom til verden kun 5 timer efter at vandet gik, og kun en lille time efter vi kom på sygehuset. Mette kom hjem til os, og hjalp os igennem timerne herhjemme, og da sygehuset gerne lige ville have at vi skulle vente lidt længere med at dukke op, tog Mette en anden beslutning for os. Og heldigvis for det. Hun var meget fattet og rolig under hele forløbet, er utrolig behagelig at omgås, forstår faktisk en mand i denne situation også og er heldigvis heller ikke bange for at blive klar i spyttet når det er nødvendigt.

De varmeste anbefalinger til Mette herfra

Et par fortæller

Doulaforløb

Vi var så heldige, at få et doulaforløb med Mette og det vil vi altid være evigt taknemmelige for!

Sammen med Mette forberedte vi os på fødslen af vores første barn og fik talt alle scenarier igennem i månederne op til.

Man håber altid på en nem og god fødsel, men det er ikke altid tilfældet og det var det desværre ikke for os, men fordi vi havde Mette og havde talt alle vores ønsker og behov igennem, blev det alligevel til en god oplevelse.

Mette kom så snart veerne var regelmæssige og gik igennem 12 lange timer med os – hele tiden med nærhed, overblik og overskud til både mor og far.

Med Mettes teknikker lykkedes det at gå igennem fødslen uden nogle former for smertelindring og det til trods for, at presseveerne stod på i 9 timer.

Mor og barn måtte skilles umiddelbart efter fødslen og her var Mette også en kæmpe tryghed og hjælp, da mor ellers havde været uden pårørende i to timer, før hun kunne blive genforenet med far og barn. Mette holdt mor i hånden og opdaterede hende om barnets ve og vel, imens mor blev syet og kom til hægterne.

Vores forberedelse med Mette og hendes ro og overskud under fødslen er helt sikkert årsagen til, at vi på trods af at intet i forløbet blev som vi havde forventet, alligevel sidder med følelsen af en god oplevelse, og moderen ikke på noget tidspunkt følte at hun mistede kontrollen.

Det synes vi har været en kæmpe gave og vi vil ikke tøve med at kontakte Mette igen, når vi engang vil have barn nummer to.

 

 

En mor fortæller

Doulaforløbet ( english )

“I knew of the concept of doulas as they are often used abroad and when I became pregnant I began investigating the doula network in Denmark. Luckily, we found Mette was in the process of being trained as a doula and after an initial meeting with her.

The chemistry was so good between us that myself and my husband knew right away that we wanted her to be part of the journey to becoming a family.

It was our first baby and while the midwives had provided a lot of brochures and information, we still felt uncertain about what to expect, both with the pregnancy and birth. Both of our families also live far away so we knew that we would be alone for the birth and having someone as caring and calm as Mette to help guide us through everything was invaluable.

I also had a lot of pelvic pain late in the pregnancy and Mette was quick to offer rebozo which really helped loosen up any stiffness and my husband happily learned how to give me rebozo thanks to Mette’s instruction.

I had previously had a bad experience at the hospital which left me with a lot of anxiety.

It was extremely valuable working through a birth plan with Mette so that my husband and I knew what options we would be offered the hospital and what our preferences were in advance. It was another way of reducing the anxiety of unexpected events.

As first time parents, we had been told by midwives that we could expect the birth itself to last a while. So, it was quite a surprise and shock that it lasted less than 5 hours from start to finish.

Less than an hour after my waters broke I had active contractions every two minutes – not the long labour we were expecting! A little panicked at the speed of events, we rang Mette who came to our house in the middle of the night and took control of the situation straight away in her calm and authoritative manner.

She helped my husband and I with different breathing techniques and ways to provide pain relief but it was clear that we needed to be at the hospital sooner than later and she quietly arranged for my husband to get us to the hospital despite the midwives suggesting we wait a little longer.

Luckily, she did as when we arrived there was no time for examinations or the planned pain relief as this baby was arriving NOW 🙂

About 40 minutes after arriving at the hospital we had a beautiful baby girl in our arms. I was amazed at the ability of natural hormones and adrenaline to get me through the process. I felt I was more high than any of the powerful drugs that might otherwise have been on offer.

Mette’s expertise didn’t end there. Because of an existing illness, I would be starting medication again 6 weeks after the birth and would have to stop breastfeeding. Mette was invaluable in her advice and help to initially establish breastfeeding and then as I approached my medication date, to facilitate the transfer to bottle feeding formula. I was amazed that no doctors or midwives could offer practical advice to a mother on how to reduce and stop breastfeeding in a way that didn’t cause her pain. The focus was on the mantra of breastfeeding is good for baby. Mette was the only one who also considered what I would go through emotionally and physically when having to suddenly stop feeding my daughter. I can happily say that with her help I managed to easily transfer my daughter to formula and did not have to take any drugs to stop milk production as we planned a natural transfer that didn’t leave me in any pain.

I can highly recommend Mette to anyone considering using a doula.

And to those who haven’t considered it, please do so. It will make the whole experience worth it.