Udtalelser | Fødselsforberedelse

En mor fortæller

Et forløb, der er kommet til at betyde noget helt særligt for os

Vi var så heldige, at have et forberedende forløb sammen med Mette i forbindelse med vores 2. graviditet.
Et forløb, der er kommet til at betyde noget helt særligt for os.
Vi kendte ikke til begrebet Doula på forhånd, men i vores søgen efter den rette forberedelse til fødslen, stødte vi på ”Doula for dig”. Vi skrev lidt frem og tilbage med Mette og mærkede hurtigt, at en Doula kunne
være det helt rigtige for os.
Vi var spændte ved første møde. Det føltes både en smule uoverskueligt og grænseoverskridende at skulle møde et helt fremmede menneske i en samtale, hvor omdrejningspunktet var noget så nært og intimt, som de følelser, der er forbundet med fødslen af ens barn.

Men Mette mødte os på vores hjemmebane 

I vores eget hjem – og med sin helt fantastiske ro, omsorg, nærvær og ikke mindst omfavnelse af vores måde at agere på som familie, vandt hun vores fortrolighed med det samme. Faktisk vandt Mette vores alles hjerter, også hos vores søn på 2 år, der med største selvfølge, var meget velkommen under hendes besøg. Der var plads og tid til os alle – også de små impulsive indspark, som en 2 åring nu engang byder ind med.
De lange samtaler omkring spisebordet, hvor vi kom omkring alt fra vores ældste søns fødsel, muligheder under fødslen og afspændende rebozomassage lagrede sig både i sindet og i kroppen. Da fødslen gik i gang, følte vi os beredte. Vi var selvfølgelig spændte, som man altid er, når man går ind til noget, hvor man ikke
kender forløbet, men vi havde fået en mental værktøjskasse, som vi kunne bruge. Vi vidste, hvad vi kunne blive præsenteret for, vi kendte til fordele og risici ved vores til- og fravalg, men vigtigst af alt, så var vi klar til at kunne sadle om, når det blev nødvendigt. Det gjorde, at vi mentalt kunne følge med hele vejen igennem.
Vi fik en rigtig god oplevelse ud af fødslen, og vi er Mette dybt taknemmelig for, at hun på blideste vis fik os skubbet i den retning, som passede til netop os. Hun vil altid have en helt særlig plads i vores hjerter.

 

En mor fortæller

Min kæreste og jeg var så heldige at få Mettes støtte igennem et forløb med fødselsforberedelse. 

Vi ønskede at fødslen af vores datter skulle være en positiv oplevelse med ro og kærlighed, uden stress og smertelindring. – Derfor valgte vi Mette som vores støtte igennem graviditeten. Mette er utrolig sympatisk, positiv og var med til at give os ro og troen på at fødslen kunne blive en fantastisk oplevelse. 

Fødselsforberedelserne med Mette gjorde at jeg stolede 100% på min egen styrke og min krop under fødslen. Jeg fik en drømme fødsel og jeg vil være Mette evig taknemlig for at vores datter fik den bedste start på livet.

 

 

En far fortæller

Vi blev et team.  Et stærkt et.

Jeg indrømmer, at jeg var skeptisk, da min kone første gang præsenterede mig for begrebet ”Doula”. Det lød sådan lidt ”hippie-agtigt”, tænkte jeg. Men jeg vidste samtidig, at min kone følte en voksende uro omkring fødslen. Jeg vidste at vores ældste søns fødsel havde været meget dramatisk for hende, og jeg ønskede mere end noget andet, at hun fik en helt anden oplevelse denne gang. Derfor indvilligede jeg i, at vi kontaktede Mette. Og jeg må altså tage hvert et ord, om ”hippie-agtigt” i mig igen. Mette kom med alt det rigtige, både til min kone og jeg. Vi blev et team. Et stærkt et. Fødslen gik uventet stærkt, men fordi vi sammen med Mette havde drøftet bl.a. til- og fravalg og lavet en god fødeplan, vidste jeg præcis, hvad min kone ønskede og hvordan jeg kunne hjælpe hende. Jeg kunne hurtigt aflæse hende og være hendes talerør undervejs, så hun kunne koncentrere sig om på sejeste vis at samarbejde med kroppen om at få vores guldklump til verden. Det var helt fantastisk at opleve, hvordan alt bare gik op i en højere enhed.