Amning er en kunst der skal læres

Selvom amning er den mest naturlige måde at ernære et spædbarn på er det ofte noget der skal læres – af både mor og af barn.

Amning i dag er udfordret af et højt antal af indgreb i den naturlige fødsel og i babys første timer, som kan forstyrre den hormonelle proces der skal lede amningen og påvirker barnets og moderens energi efter fødslen.

Amning i dag er, i mine øjne, ligeledes udfordret af myter omkring amning, misforståelser og en forfejlet måde at se på børns adfærd, inkompetent vejledning omkring amning både før og specielt efter fødslen, samt manglende tid og omsorg til den nye familie i etableringen af amningen.

Der findes rigtig meget lettilgængelig ammeviden på internettet og på sociale medier, men det kan være rigtig gavnligt for både nye og erfarne forældre at supplere sin søgen på råd og vejledning hos en uddannet ammerådgiver.

Foreningen Forældre og Fødsel, Ammenet og La Lecche League Danmark er alle nonprofitorganisationer der tilbyder gratis ammerådgivning via telefonisk henvendelse eller via brevkasse. 

Min erfaring som frivillig ammerådgiver i Forældre og Fødsel siden 2016, er at rigtig mange ammeproblemer kan afhjælpes ved en telefonsamtale med udgangspunkt i dig og dit barn.

Indimellem kan der imidlertid være brug for at få personlig og kontinuerlig kontakt eller besøg af en ammevejleder i ens eget hjem.

Det kan eksempelvis være til jer der

  • Har et eller flere traumatiske, og måske tidligere mislykkedes ammeforløb i rygsækken
  • Snart skal være forældre for første gang og kan mærke at præcis som at en god og tryg fødsel kræver forberedelse, så gør en god og tryg ammestart det også
  • Har fået en skæv start på amningen og ønsker et besøg til at få amningen etableret og få støtte i processen
  • Får mange forskellige råd og vejledninger som gør det svært at sortere i og mærke jeres intuition
  • Står på kanten til at opgive amningen
  • Ønsker at stoppe amningen på en hensigtsmæssig og omsorgsfuld måde

​Jeg tilbyder 

 

Planlagt eller akut ammevejledning i telefonisk eller i eget hjem med skriftlig opfølgning

Læs mere her

Ammeforberedelse inkl. ammeplan 

Læs mere her

Med min hjertebusiness Doula for dig, gør jeg alt hvad jeg kan for at sikre styrkende og nærende overgange for nye mødre og nye forældre. Måske du også er interesseret i at høre mere om rebozosvøbningintuitiv rådgivning og samtaler og postpartumforløb