Tanker om smerter, fysiske eller psykiske begrænsninger i graviditeten

At være gravid er ikke en sygdom. Men i ligestillingens navn er forventningen til kvinder, og kvinders egne forventninger omkring graviditet, fødsel og moderskabet, at deres fysiske og psykiske formåen er, og bør være fuldstændig uændret. 

Den forventning og det pres kan medføre at en sygemelding faktisk bliver nødvendig. Ikke sjældent møder jeg kvinder der simpelthen ikke har det godt. De har kvalme, de har uro og bekymring i kroppen eller de har smerter. De har måske fået at vide at de har bækkenløsning, og at deres uudholdelige og invaliderende smerter er helt normalt. DET ER IKKE NORMALT!Vi lever i et samfund, hvor vi har lært at når vi møder udfordringer, gener eller smerte, så arbejder vi os igennem generne og smerterne og vi møder udfordringerne og vores psykiske og fysiske begrænsninger med modstand istedet for som en kærlig påmindelse om at mærke indad. 

🌼 Er der noget min krop eller mit sind har brug for, for at min livmoder kan være et trygt og nærende hjem for min baby? 

🌼 Måske har jeg brug for mere alsidige arbejdsstillinger, mens min livmoder og baby vokser og mine muskler og ligamenter tilpasser sig den nye balance, vægt og størrelse? 

🌼 Måske har jeg brug for færre arbejdsopgaver, mens min krop forbereder mit sind på livet som mor?

🌼 Måske har jeg brug for flere små pauser i løbet af dagen eller kortere arbejdsdage fordi at min krop og mit barn hver eneste dag, hver eneste time forandres for at imødekomme barnets behov og forberede min fantastiske krop til at kunne bære, nære, føde, intuitivt forstå og amme mit barn?

🌼 Måske har jeg brug for mere støtte til mit arbejde, da mine tanker lettere flyver og min evne til at have flere bolde i luften går i baggrunden til fordel for at kunne varetage og forstå mit barns behov og signaler bedre og ikke blive forstyrret af mindre væsentlige opgaver?

🌼 Måske har jeg brug for at få vist mere ergonomiske stillinger, som jeg kan bruge både på arbejdet og hjemme, så jeg kan støtte min voksende baby og livmoder og give min krop og min baby de bedste muligheder for en lettere graviditet og fødsel?

🌼 Måske har jeg brug for kropsbehandlinger, såsom osteopati eller rebozomassage der kan understøtter min gravide krop og give mig mobilitet og velvære

🌼 Måske har jeg brug for mere egenomsorg og støtte fra mine omgivelser til at drage omsorg for mig selv?

​Kvinder er superkvinder alene ved at være kvinde. Smerter og gener i vores liv generelt, og specielt i graviditeten, bør altid ses på med kærlige øjne og egenomsorg.

Når jeg arbejder som doula, og specielt når jeg arbejder med min rebozo bruger jeg alle mine sanser. Med uafbrudt og kærlig opmærksomhed på mors krop og sind får jeg unik mulighed for at aflæse kropssprog og muskelspændinger. Jeg fornemmer babys position og tilstedeværelse. Jeg mærker energier, følelser og bekymringer der løber frit når man åbner et rum af tillid og kærlighed mellem mor som modtager og jeg som giver med min massage og min rebozo.

Jeg tror på vigtigheden af kendthed og kontinuitet. Jeg ser det hele tiden i mit møde med de familier og kvinder jeg følger. Vores kroppe reagerer på kendthed og kontinuitet ved at slappe mere af, give slip og vende fokus indad. De fleste af os kender det bedst, som det de oplever ved berøring af vores elskede. Vi kender hænderne. Vi kender duften. Vi kender bevægelserne. Det skaber alt sammen en dyb ro og forankring i os. 
At kunne slappe af, give slip på tankerne og vende vores kærlighed og energi indad er noget af det mest hellige og vigtigste når vi er gravide og når vi skal føde vores barn og os selv på ny. 

Når jeg møder den samme kvinde til rebozo og når jeg følger par i et doulaforløb har jeg på tætteste hold set mirakler finde sted, netop på grund af kendthed og kontinuitet, der tillader kommunikation uden ord. Der tillader et rum for magi.

​En graviditet og en fødsel er ikke noget der skal overstås eller klares. Det er en periode i en kvindes liv, hvor hun selv og alle omkring hende bør udvise ekstra stor omsorg, forståelse, anerkendelse og støtte. 
​Fordi hun netop i denne vigtige tid, er centrum for et mirakel, som vil forme fremtiden for os alle❤❤