Fødselshormoner – hvad er det og hvad kan de??

Når et barn bliver undfanget lader vi naturen gå sin gang i 9 måneder. Vores krop er skabt til at skabe og bære liv.
Uden behov for at man kontrollerer og griber ind, oplever langt de fleste raske gravide, at hvad der en gang var to små celler der blev forenet, er blevet til et velskabt og levedygtigt barn. 

På trods af denne oplevelse, at vores krop kan forme et mirakel, er der en tendens til, at vi under graviditeten bliver i tvivl om, hvorvidt at vores krop i sidste ende er i stand til at starte fødslen naturligt, eller om vores krop kan føde og efterfølgende ernære vores mirakel, uden at vi bliver kontrolleret eller uden indgreb.

Det synes jeg giver stof til eftertanke.​

 

Tilbage til råd og reflektioner

Skal vi virkelige lære hvordan man føder??

Fødslen vil gå i gang, når din krop er klar til en fødsel og når dit barn er klar til at blive født

  • Når fødslen går i gang, vil vores krop skabe de nødvendige veer ved at producere forskellige hormoner i nøje afstemte og koordinerede processer der sikrer at både du og barnet kan håndtere veerne og at I bliver klar til snart at mødes for første gang.
  • Når barnet er født og I ligger hud-mod-hud, så vil de hormoner I begge er blevet hjulpet af sikre at I bliver forelskede i hinanden og at barnet får de optimale betingelser for en sund tilknytning og optimal ernæring.

Så måske burde fødselsforberedelse ikke handle så meget om hvordan man føder, men i højere grad fokusere på de fascinerende, velorganiseret og fint afstemte processer i vores krop som driver fødslen, sikrer en god tilknytning og optimal ernæring af vores nyfødte.

Som doula er jeg uddannet til at sikre at du er bedst muligt forberedt og at din krop får de bedste betingelser for at hormonerne kan arbejde.

Hvis du har lyst til at læse mere, har jeg vedhæftet en skøn fødselsberetning nedenfor, eller du kan kontakte mig her på Facebook eller på 50 58 71 88.

Kh Mette

http://www.leapfroggroup.org/…/ChildbirthConnection_Pathway…

http://childbirthconnection.org/…/CC.NPWF.HPoC.Poster-Bleed…

www.leapfroggroup.org