Fertilitet påvirkes af vores fysiske velbefindende

I 2019 åbnede jeg op for det alternative fertilitetsforløb – Lille Sjæl

Forløbet strakte sig over 4 måneder, hvor vi sammen kunne støtte og nære din fertilitet både fysisk, psykisk og emotionelt. Jeg havde sammensat et alternativt fertilitetsforløb, som er båret af det grundsyn, at en sund graviditet er resultatet af fysisk, emotionel og spirituel balance for den kvinde som ønsker at blive gravid og det barn der vælger hende.

Jeg havde valgt at give fire kvinder et helt gratis forløb, mod at de vil bidrage med deres erfaringer og oplevelser til at skabe et endnu bedre forløb og et ordentligt alternativ til det medicinske og ensporede syn på fertilitet.

Vores fysiske velbefindende påvirker vores fertilitet

Stress hæmmer fertiliteten hos både mænd og kvinder

Ufrivillig barnløshed er blevet klassificeret som en af de største kilder til stress i en persons liv, og sammenlignes med den stress man udsættes for når man diagnosticeres med en somatisk sygdom som kræft. Studier der rangerer forskellige typer af stress hos mennesker, har vist at den stress som man påføres gennem et fertilitetsbehandlingsforløb, ligger på en anden plads, lige under den stress man oplever når man mister et nært familiemedlem.

Udover at påvirke hjernens kemi, vil den massive stressbelastning som kvinder (og mænd) oplever ved ufrivillig barnløshed også medføre en negativ effekt på hormonsystemet. Dette påvirker i grad evnen til at modne, frigive og understøtte og holde et befrugtet æg. Men det påvirker også negativt udskillelsen af kroppens naturlige feromoner, der kan betragtes som en duft, der signaler mellem mand og kvinde og medfører forstærket lystfølelse på det tidspunkt hvor kvindekroppens frigivet æg er modtagelig for befrugtning.

I mit alternative fertilitetsforløb – Lille Sjæl har jeg valgt at inddrage rigtig mange teknikker og værktøjer som har til formål at nedsætte den stress der allerede er i kroppen.

I forløbet vil kvinderne få støtte til at rumme og slippe deres stress gennem samtaler, øvelser der sætter fokus på vores selvopfattelse og selvbebrejdelse.

Jeg vil inddrage naturen til at skabe et fysisk og psykisk helle i en. Jeg ønsker at give kvinderne et fysisk sted de kan drage til i deres tanker, når de har brug for at slå rødder og give slip når de oplever de følelsesmæssige rutsjebaneture der er forbundet med ufrivillig barnløshed

Gennem blandt andet guidet meditationer, afspændende rebozomassage, yogaøvelser og rebozosvøbning håber jeg på at kvinderne vil opnå tillid, ro, fordybelse med dem selv og deres barn og en stærk fornemmelse af balance i både sind og krop

Forsøg med vand viser at stress påvirker vand, og når ikke mindre end 80 % af vores kroppe består af vand, kræver det et nærvær og et fokus hvad end man tror på det eller ej. Uden gunstige betingelser for vandet i vores krop, er der meget ringe betingelser for trivsel og liv.

Se hvordan følelser, som eksempelvis stress påvirker vand i denne smukke video:

https://www.youtube.com/watch?v=k1-0ulKgmio​

Ønsker du at arbejde med din fertilitet både fysisk, psykisk og emotionelt med min kontinuerlig støtte og omsorg på hele din rejse, så send mig en mail via min hjemmeside, hvor du fortæller om dig selv, og det forløb du har været igennem. Når jeg har fundet de fire kvinder som jeg mærker er de helt rigtige for dette gratis forløb og for hinanden, hører du fra mig.​​

Vil du læse mere om det alternative fertilitetsforløb, og min motivation for at skabe det

Lille sjæl – Et alternativt fertilitetsforløb​

Vil du læse mere om rebozomassage og rebozosvøbning som er en del af alternative fertilitetsforløb, kan du følge linkene nedenfor

Rebozo – Afspænding og velvære

Rebozomassage er en blid massageform hvor du og baby vugges rytmisk og skånsomt ved hjælp af et tørklæde som forlængelse af mine hænder. Det er en naturlig del af mit fertilitetsforløb da det frigiver oxytocin og mindsker stress. Det øger blodcirkulationen og bevægelsesfriheden i hele dit bækkenområdr ved at afspænde muskulaturen og ligamenter og derved giver bedre betingelser for en graviditet.

Læs mere her »

Rebozosvøbning – Nærende og helende cermoniel massage

En rebozosvøbning er en ceremoniel massage, hvor jeg med brug af mine rebozoer og hænder blidt vil samle din krop og ‘lukke’ din egen energi omkring dig. Dette giver en følelse af stor omsorg og vil lade dig opnå en stor indre ro, forløsning og dyb afslapning.​ Det er en måde at guide dig til at tune ind i din krop og sind og finde din vej.

Læs mere her »