Postpartum forløb

I mange traditionelle kulturer anbefaler man stadig fuldstændig ro og mor-barn tid i de første 40 dage efter fødslen. Fyrre dage hvor alle omkring den nye mor støtter, nærer og holder den nye mor, fordi at man anerkender at hun er den vigtigste for barnets trivsel.

Desværre er kulturen i vesten meget anderledes. I vesten har vi ikke tradition for at drage fysisk, sjælelig og emotionel omsorg for den nye mor, der oftest har brug for samme omsorg og støtte som hendes nyfødte barn. I vesten er mange mødre og nybagte familier overladt til dem selv i tiden efter fødslen, og mange mødre føler sig alene og ensomme, når deres partner efter blot 14 dage skal tilbage på arbejdet.

Rejsen ind i forældreskab er udfordrende. Både du som mor, din partner og dit barn er nyfødte på den rejse, I har indledt. Moderskabet og forældreskabet er bekymring, tvivl på egne evner, følelsen af utilstrækkelighed, træthed ud over alt, hvad man nogensinde har oplevet, og kærlighed der når månen og tilbage igen.

Som mødre inviterer graviditeten, fødslen og livet med vores børns os til at genfinde vores kvindelige visdom. Vi inviteres til at bruge vores stærke intuition som vores vigtigste kompas. 

Som ny mor og ny familie har man brug for mennesker, der anerkender dette uden at ville fikse eller fjerne. Mennesker som står sammen med jer, lytter til jer og støtter jer i jeres intuition. Mennesker der ikke blot kommer for at holde og se baby, men som forstår, at det vigtigste i virkeligheden er at holde om Jer som forældre. Ved at give dig som mor eller jer som forældre ubetinget støtte og opbakning, kan du/I mærke og opfylde barnets behov og komme i mål med jeres ønsker for amningen og forældreskabet.

Desværre er det bare langt fra alle, som har de mennesker tæt på sig selv. Enten pga. distance eller på grund af komplicerede familieforhold. Det er ikke et tegn på fiasko eller manglende evne at man har brug for støtte. Det er tegn på god forbindelse til din krop og din intuition, når du som mor, mærker et behov for at blive draget omsorg for i samme grad, som du drager omsorg for dit spæde barn.

Jeg tilbyder to slags postpartum forløb. De to forløb adskiller sig fra hinanden ved de antal timer I har til rådighed sammen med mig. Det er altid individuelt hvad der er brug for, når vi står i livet med et lille nyt barn. Der skal altid være plads til netop den historie og den erfaring I har med, og den familie I er.

Doula for dig Barsel amning baby ny mor

Et post partum forløb kan eksempelvis bestå af:

 • Efterfødselssamtale og bearbejdning af fødselsoplevelsen
 • Emotionel støtte, omsorg, pleje og opbakning til dig som mor, så du kan restituere og komme dig styrket og næret efter graviditet og fødsel
 • Fysisk støtte i form af nærende mad, rebozomassage, almindelig massage, teknikker og tips til at fremme bedre søvn og velvære, og redskaber til at skabe et plejende og nærende miljø for hele familien
 • Ammerådgivning
 • Vejledning i støtte og healing efter kejsersnit, bristninger eller andre fødselsrelaterede udfordringer.
 • Hjælp med at forstå babyens tegn, støtte i forhold til babypleje, eller hjælp til at passe baby, mens du tager et bad eller en lur.
 • Vejledning i brug af babymassage, baby akupressur eller babytegn til at støtte kommunikation
 • Vejledning i brugen af og udlån af bæreredskaber for mere frihed i hverdagen med baby
 • Rådgivning og støtte til at bevare intimiteten og forståelsen mellem jer som forældre og jer som par ved at bruge viden og redskaber om kærlighedsprog og compassion
 • Rådgivning og støtte i genoptagelsen og genopdagelsen af samliv og seksualitet efter fødslen
 • Støtte og vejledning til at støtte søskende til barnet i overgangen og til at håndtere følelsen af utilstrækkelighed, når man skal være forældre til et barn mere
 • Let husholdning og ærinder
 • Henvisninger til relevante ressourcer af andre faggrupper ved behov hos baby, hos mor eller hos partneren.
 • Hjælp til kommunikationen med sundhedsplejesken, familien eller andre
 • Og vigtigst af alt ikke-fordømmende støtte og omsorg for familien ud fra jeres erfaringer og behov, uden bagvedliggende procedurer og agendaer
 • Et vidne som fejrer jeres sejre, hepper på jer når det er udfordrende og som holder jer i kærlighed og anerkendelse når det er hårdt 

I vil blive mødt som dem I er, uden fordomme og være omgivet af omsorg og tillid, der sætter jeres ønsker og behov i centrum og giver jer styrke og selvtillid til intuitivt og kærligt at tage ejerskab over jeres barns velvære. 

Udvidet postpartum forløb

I får 6x 2 timers besøg i eget hjem inkl. kontinuerlig support med sms’er, opkald og e-mails i hele perioden efter behov. Jeg indsamler relevant information og laver løbende opsamlinger på den udvikling jeg ser. 

Pris:

6750,00 kr.

 

Basis postpartum forløb

I får 4x 2 timers besøg i eget hjem inkl. kontinuerlig support med sms’er, opkald og e-mails i hele perioden efter behov. Jeg indsamler relevant information og laver løbende opsamlinger på den udvikling jeg ser. 

Pris:

4500,00 kr.

 

Jeg er interesseret i at få kontinuerlig omsorg og støtte under barsel, men synes det er et stort engangsbeløb for vores økonomi?

Jeg mener at alle skal have råd til en doula. Derfor tilbyder jeg alle en betalingsordning, der kan tilpasses netop jeres økonomi og livssituation.
Da jeg ikke mener, at penge skal være årsagen til at man vælger omsorg og tryghed fra. Tiden omkring graviditet, fødsel og barsel er en tid vi bærer med os hele livet. Jeg ønsker for alle mødre og familier, at det skal være en tid der kan mindes med styrke og glæde.